Teekkarireserviläiset - TERES ry
Web-sivut 23.9.2017 asti, uudet sivut osoitteessa http://teres.fi/

Utin Kaukopartiohiihto 2.-4.2.2001

Tiedossa olisi iloinen hiihtotapahtuma mutta ennen kuin jatkat lukemista eteenpäin, niin tutustu esitteeseen.

Noniin; kyseessä on siis Utin jääkärirykmentin 4. Kaukopartiohiihto. Tapahtuma on kaikille avoin ja sen vuoksi tuon teille tiedon tästäkin tapahtumasta. Itse olen ollut hiihtämässä kahtena aikaisempana vuonna ja voin vain yhtyä lauseesee "Tapahtuma on tutkimusmatka omiin henkisiin resursseihin".

Lisätietoja tapahtumasta

Väli Utti-Pajulahti on noin 80km ja tänä talvena on mahdollisuus (suositeltava) hiihtää Utti-Pajulahti-Utti. Matka on raskas ja paikoin maasto on erittäin mäkistä. Hiihdettävä jotos kulkee pitkin teitä, latuja ja kelkkauria, joten umpihankea ei täydy hiihtää( jos ei eksy). Lähtö on Utista perjantaina yötä vasten, joka takaa sen, että pakkasta on menomatkalle eli suksen pitäisi luistaa; tosin jos pakkasta on yli -25?C niin silloin luistaa vähän huonommin. Viime vuonna olosuhteet oli optimaaliset ja sopivaa/mukavaa vauhtia ylläpitäen väliin Utti-Pajulahti kului 14 tuntia. Toisin sanoen jos lähtö Utista on klo 18.00 ja matkaan kuluu 14h niin kun lähtö takaisin päin on 8.00 niin lepoaikaa/nukkumisaikaa ei jää ollenkaan. Ja jos luisto tai sää on huono niin 14 tuntia voi olla aika haasteellinen.

Eteneminen ei ole tilanteenmukaista ja varustus on vapaa. Kannattaa kantaa mukanaan vain pientä reppua, jossa mehua, taukotakki ym. Makuupussit ja muu varustus on mahdollista/kannattavaa jättää järjestäjien auton kuljetettavaksi Pajulahteen, jossa on mahdollista yöpyä sisätiloissa ennen paluu hiihtoa Uttiin. Utin harjoitushallissa on mahdollista yöpyä ennen kuin sunnuntaina lähdetään kotiin.

Tapahtuma on siis kohtuullisen kova kaikilta osilta ja koska täällä etelässä tänä talvena hiihdot voivat jäädä vähäisiksi eli hiihto ei pääse harjoittelemaan niin olisi suotavaa, että olisi edes kuullut joskus mitä hiihto on, ettei sitten tule yllätyksenä. Tiedossa on siis lähes 200km siirtyminen suksilla n.30 tunnissa ilman pitempää yhtä jaksoista lepoa. Tapahtuma on henkisesti erittäin raskas mutta pienillä toimenpiteillä omaa oloansa voi parantaa; tästä lisää ohjeita.

Jos siis olet kiinnostunut tästä niin ilmoittaudu omatoimisesti esitteen antamien ohjeiden mukaisesti ja lähetä myös minulle tieto, että olet lähdössä mukaan. Koitan sitten koordinoida/selvittää kuljetusmahdollisuudet välille Helsinki-Utti-Helsinki. Ilmoita myös, että onko mahdollisuus saada kimppakyytiin soveltuvaa autoa.

Janne Ikonen
©Teekkarireserviläiset 2017 http://teres.fi/