Teekkarireserviläiset - TERES ry
Web-sivut 23.9.2017 asti, uudet sivut osoitteessa http://teres.fi/

Erävaelluksen SM-Kisat 2001

Teekkarireserviläiset ovat ottaneet ERÄVAELLUKSEN SM-2001 -kisoihin osaa Orivedellä 6.-9.9.2001 joukkueella Janne Ikonen ja Tommi Verho.

Seuraavassa lyhyt kuvaus kisasta:

Torstai 6.9.2001:

Kisan yhteislähtö Oriveden urheilukeskuksesta klo. 1200. Tommilla oli aamu-tentti Otaniemessä ja pääsimme starttaamaan vasta kello 1500 ennokkosuunnitelman mukaisesti. Kaikki rastit oli suljettu mutta jouduimme kiertämään reitin ja leimaamaan korttimme rastipaikoilla. Saavuimme yö-paikalle hyvissä ajoin lukuisia partioita ohittaneena. Suorituspisteitä rasteilta tältä päivältä emme siis saaneet. Reitin pituus linnuntietä 16.4km ja sää pilvinen.

Perjantai 7.9.2001

Liikkeelle sai lähteä 0600 mutta me taktikoimme vähän, jotta olisi valmis urakäytettävissä ja lähdimme 6.40. Tavoiteaikana oli olla seuraavalla yö-rastilla klo 2000. Matka sisälsi useita kylmiä -ja tehtävärasteja. Siirtymisen aikana piti mm. onkia 4 kalaa, poimia 200g kauppasieniä ja kerätä marjoja. Rastien aika-ikkunat oli varsin tiukat ja kalastamiseen ei juuri aikaa jäänyt. Yö-rastilla piti valmistaa matkalla hankituista materiaaleista "erämiehen gourmee-ateria". Reitin pituus linnuntietä 25.0km ja sää tihkusateinen.

Lauantai 8.9.2001

Samankaltainen päivä kuin perjantai. Siirtymistä rasteille tiukoin määräajoin. Lisäpisteitä sai jokaisena päivänä vapaaehtoisista kylmistä lisärasteista. Haimme näitä bonuspisteitä mikäli katsoimme efforttin olevan jossain määrin samassa suhteessa saavutettuun hyötyyn. Reitin pituus linnuntietä 27.8km ja sää tihkusateinen.

Sunnuntai 9.9.2001

Yhteislähtö klo 0500. Pikataival lähdöstä maaliin asti. Etenimme erittäin ripeästi vaikeakulkuisessa metsässä. Jossain vaiheessa huomasimme, että emme ehdi määräaikaan 1030 mennessä, jolloin pisteitä alkaa lähtemään tahdilla 1 piste / 5 minuuttia. Viimeisen reilun tunnin juoksimme saapuen maalin täpärästi klo 1023. Matkalla emme tehneet yhtään suunnitus virhettä vaikka lähes koko reitti kulki vaikeakulkuisessa maastossa. Annettu tavoite aika oli erittäin tiukka.

Reitin pituus linnuntietä 17.4km ja sää sateinen.

Havaintoja:

Vaikka menetimme ensimmäisen päivän pisteet ja emme olleet lainkaan valmistautuneet teoriatehtäviin, sijoituksemme ennakkolaskennassa oli sarjassamme 51. Maaliin tulleita partioita kysessä sarjassa 62kpl, hylättyjä 1kpl ja keskeyttäneitä 53kpl.

Kilpailu on maineensa mukaisesti rankka, joiltain osin jopa Ernamainen koitos. Siirtymiset teitä ja metsiä pitkin ovat pitkiä ja ne täytyy suorittaa nopeasti. Arvioimme kokonaismatkamme olleen n 130-140km. Silti tunnelma oli hyvä ja kisaan tullaan ottamaan varmasti osaa uudeelleenkin. Ensi vuonna kisa järjestetään Rovaniemellä, jonne TERES toivottavasti lähettää useammankin joukkueen.

Kilpailussa menestyminen vaatii erittäin hyvää kuntoa ja hyviä(kevyitä) varusteita, todellista erämiehen tietämystä sekä teoria-tietämystä kyseessä olevasta kunnasta ja läänistä. Toki voitto ei ole ensisijainen tavoite vaan usealle se on jotostella kisa hyväksytysti läpi; tässäkin siis varsin moni epäonnistui.

Latu ja Polku-lehden kansikuva (numero 6/2001)
Vasemmalla Tommi Verho ja oikealla Janne Ikonen Kuva on ruokailurastilta, jossa oli tehtävänä vedenkeitto ja syöminen.

©Teekkarireserviläiset 2017 http://teres.fi/