Teekkarireserviläiset - TERES ry
Web-sivut 23.9.2017 asti, uudet sivut osoitteessa http://teres.fi/

X-Kaato

Lohja 16.11.2002

Kuvaus kisasta:

Lähdimme Otaniemestä kohti Lohjaa lauantai-aamuna ja olimme perillä kisakeskuksena toimivalla Gunnarlan majalla hyvissä ajoin. Kilpailumateriaalin kuittaus alkoi kello 1045. Ripeästi toimien saimme kaiken valmiiksi juuri ennen starttia kello 1200. Ensimmäisenä lajina oli maastopyöräily. Ampaisimme yhteislähdössä heti keulapaikalle mutta huonon reitinvalinnan vuoksi olimme ensimmäisellä rastilla keskivaiheilla. Joukkueita kisaan oli ilmottautunut 20 kappaletta. Pääsimme kuitenkin takaisin kärjen vauhtiin ja noin 12 km pyöräilyn jälkeen saavuimme vaihtopaikalle, jossa huoltajamme oli loistavasti valmistellut melontavarusteemme valmiiksi. Pyöräily oli erityisen raskasta lähes sohjomaisen lumen takia. Lämpötila oli noin +1C ja melkein tihkusateinen.

Melonta suoritettiin virtaavassa joessa intiaanikanootilla. Meloimme noin 4 km alavirtaan, jonka jälkeen oli köysitehtävä, jossa toisen kilpailijan tuli ylittää joki joen yli viritetyn köyden avulla. Tämän jälkeen meloimme ylävirtaan takaisin polkupyörille. Vaihdossa sijoituksemme oli 3. Seurasi noin 26 km pyöräily lumisia maanteitä pitkin. Pyöräilyn lopussa alkoivat voimat jo hiipua ja ylämäet tuntuivat erityisen raskailta. Vaikka nopeutemme hidastui niin etapin lopussa sijoituksemme oli edelleen kolmas kärjestä pari minuuttia jääneenä.

Viimeinen osuus oli noin 6 km suunnistus enimmäkseen pimeässä. Rastit sai kerätä vapaassa järjestyksessä. Taktiikkamme onnistui loistavasti ja saavuimme maaliin ensimmäisinä parin minuutin kaulalla.

Kaiken kaikkiaan kisa meni suunnitellusti emmekä kohdanneet suuria vastoinkäymisiä. Joukkueemme menestys perustui tasavahvoihin kilpailijoihin sekä hyvän huoltajan mahdollistamaan nopeaan toimintaan vaihtopaikoilla. Kisa oli raskas mutta hyvin järjestetty ja kokonaisuudesta jäi positiivinen näkemys.

Joukkuetta sponsoroi Maalausliike Seppo Virtanen

©Teekkarireserviläiset 2017 http://teres.fi/