Teekkarireserviläiset - TERES ry
Web-sivut 23.9.2017 asti, uudet sivut osoitteessa https://teres.fi/

Sovellettu reserviläisammunta - SRA

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on tilanteenmukaista ammuntaa kiväärillä, pistoolilla, haulikolla ja tarkkuuskiväärillä. Laji pyrkii kehittämään ja mittaamaan turvallista ja tehokasta aseenkäyttöä reserviläisten keskuudessa. Ammunta koostuu itsenäisistä yksilösuorituksista, rasteista.

Rastit, joilla pyritään kuvaamaan todenmukaisia aseenkäyttötilanteita, ovat vaihtelevia ja nopeatempoisia ja niissä painotetaan sekä nopeutta että tarkkuutta. Lajissa käytettävät aseet ja patruunat on määritelty modernien sotilasaseiden kaltaisiksi. Ampumisen ja liikkumisen lisäksi tehtävärasteihin voi sisältyä muita tehtäviä, ja kilpailijalle voidaan määrätä ylimääräisiä varusteita tilannekuvauksen edellyttämällä tavalla. Tarkempia tietoja saat SRA toimikunnan sivuilta.

Teekkarireserviläiset on ollut SRA ammunnassa aktiivisesti mukana alusta lähtien, ja vuosittainen toiminta käsittää:

Sovelletun reserviläisammunnan harjoituksiin ja kilpailuihin osallistumisen edellytyksenä on SRA ampujan kurssin suorittaminen ja voimassa oleva ampumaharrastusvakuutus. SRA ampujan kurssin suorittaneet saavat rekisteröityessään SRA ampujakortin, joka on esitettävä vakuutuksen maksukuitin ohella, harjoituksen tai kilpailun toimihenkilöiden sitä pyytäessä.

Mukaan SRA-ammuntatoimintaan pääsee joko yhdistyksen oman SRA ampujan kurssin kautta tai esittämällä todistus (SRA ampujakortti) muualla suoritetusta kurssista. SRA-ammunnoista tiedotetaan omalla sähköpostilistalla, jolle pääsee mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ammunta@teres.fì . Viestissäsi kerro, missä ja milloin olet suorittanut SRA-turvakurssin. Esitä lisäksi SRA ampujan korttisi harjoituksissa.

SRA ampujan kursseja pyritään järjestämään riittävän usein. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kurssille, voit tiedustella seuraavaa ajankohtaa sähköpostilla osoitteesta ammunta@teres.fì . Järjestettävistä kursseista tiedotetaan hyvissä ajoin koko jäsenistölle.

©Teekkarireserviläiset 2017 https://teres.fi/