Teekkarireserviläiset - TERES ry
Web-sivut 23.9.2017 asti, uudet sivut osoitteessa http://teres.fi/

AKATEEMINEN MAANPUOLUSTUSYHDISTYS - ARU R.Y. Ammunnat 1997

ARU järjestää säännöllisesti kaksia ammuntoja.

Santahaminassa on pääsääntöisesti joka kuukauden (syys-touko) kolmantena sunnuntaina kivääriammunta, jossa ammutaan vuorottain kolmen eri ohjelman mukaan. Kokoontuminen Santiksen portilla klo 11.30. Paikalle pääset bussilla 86 Herttoniemestä esim. klo 11.12.

Syksyn 1997 ARUK-ammunnat:

Ammunta maksaa ratamaksun 10 mk (arulainen) / 20 mk (ei-arulainen) sekä patruunoiden hinnan (vähän alle 2 mk/kpl, vaihtelee erästä riippuen). Aseita (7.62*39 -kaliiperisia puoliautomaattikivääreitä) ja patruunoita on käytettävissä paikan päällä.

Varusteet oman aseen lisäksi kuulosuojaimet sekä makuualusta - jos omistat sellaiset. Vaatetuksen on hyva olla maastokelpoinen, maastopukupakkoa ei kuitenkaan ole... ulkoradalla on useimmiten kylmää sekä pölyistä.

Toinen ammuntatyyppi on pistooliammunta pienoispistoolilla Hämäläis- osakunnan radalla, jonne pääsee osakunnan kirjaston ovesta Tavastian oven vieresta. Käytössa on 22-kaliiperisia pistooleita, ja patruunoita saa radalta. Ammunnassa ei noudateta kiinteää ohjelmaa, eikä se ole kilpailuluonteinen. 22:ta väljempiä aseita tälle vuorolle ei kannata tuoda. Hämiksenkään radalle ei kannata tulla cardinin silkkiluomuksissa, tahrautumiseen on riski. Kannattaa ottaa vähintään pölysuojain mallia kuonokoppa mukaan, puolinaamari on suositus. pistoolivuoro on maanantaisin 16.30-18.00.

Sovelletut reserviläisammunnat

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on practical-tyylistä ammuntaa kiväärillä, pistoolilla, tarkkuuskiväärillä ja haulikolla. Ammunnat ovat vaihtelevia ja nopeatempoisia ja niissä painotetaan sekä nopeutta että tarkkuutta. Tarkempia tietoja saat sovellettujen reserviläisammuntojen säännöistä Syksyllä 1997 järjestetään Santahaminassa SRA-kilpailu lauantaina 11.10.

Ammunnoista lisätietoja Lauri Vanamolta lvanamo@cc.hut.fi puh. 468 2517.

©Teekkarireserviläiset 2017 http://teres.fi/